Fransa’daki katliam yerinden iki enstantane

Fransa'daki son terör saldırısının ardından sosyal medyada paylaşılan en dramatik fotoğraflardan biri, sarı ceset torbasının içine konulmuş bir çocuk ve yanı başındaki oyuncak ayıydı.Irak'ta ve...

Fransa'daki son terör saldırısının ardından sosyal medyada paylaşılan en dramatik fotoğraflardan biri, sarı ceset torbasının içine konulmuş bir çocuk ve yanı başındaki oyuncak ayıydı.
Irak'ta ve Suriye'de neredeyse sıradanlaşan bu kare, güvenli bir Avrupa kentinde çekildiği için kuşkusuz etkisi uzun ve sarsıcı olacak.
Ne var ki dünya vatandaşlarının, küresel terörün sonuçları kadar nedenleri konusunda da "etkilenmeleri" gerekiyor.
Sanırım sosyal medyada yayınlanan bir başka kare de bu konu için örnek olabilir. O da katliamın gerçekleştiği Fransa'da bir sokakta çekilmiş.
Bir reklam panosu üzerinde Fransa dışında terör eylemleri yapan PKK-PYD network'ünden bir kadın teröristin resmi var, altında ise kendisi hakkında övücü sıfatlar.
Teröristlerin, ayısıyla birlikte öldürdüğü çocuğun, sağken, teröristlerin reklamını yapan ülkedeki bu panolardan birinin önünden geçip geçmediğini ise hiçbir zaman bilemeyeceğiz değil mi?
Acaba gördüyse neler geçmiştir aklından?
Haki üniforma giymiş annesine benzeyen bu kadın gibi birilerinin gelip bir gün kendisini ve annesini öldürebileceği aklından geçmemiştir elbette.
Annesine sormuş mudur? Sormuşsa annesi ne demiştir sizce çocuğuna ve de kendisine?
Bir kez daha tüm insanlık ailesinin başı sağ olsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burcu Hanım herkesi aptal yerine koyuyor 17 Mayıs 2024 | 2.502 Okunma Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 1.022 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 597 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 251 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 831 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar