Evet, bölünmüşüz

PKK'nın insan kasaplarından Bahoz Erdal kod alı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü iddiası ortalığı karıştırdı.Tartışmalar dün aHaber'e konuşan bir hükümet yetkilisinin şu...

PKK'nın insan kasaplarından Bahoz Erdal kod alı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü iddiası ortalığı karıştırdı.
Tartışmalar dün aHaber'e konuşan bir hükümet yetkilisinin şu demeciyle devam etti:
"Ölüm haberi doğrudur, istihbarat ölümü doğruladı." Evet, sonuç ne olursa olsun Anadolu Ajansı'nın haberi geçtiği günden beri ağızlardan dökülenlerin, yorumların ve haberlerin bize gösterdiği bir şey var; bölünmüşüz.
Açık konuşalım...
Kimilerimiz yüzlerce kişinin ölüm emrini veren bir teröristin artık cinayetlerine devam edemeyeceği haberini "Ay hadi inşallah" diye karşıladı.
Kimilerimiz ise siyasi hasmına en aşağılıkça yöntemlerle de olsa zarar veren bir katilin "işine" devam edecek olması umuduna sarıldı. "Düşmanımın düşmanı dostumdur" dedi.
Tıpkı iddia ortaya atılır atılmaz, kaynakların güvenilirliği gibi temel gazetecilik ilkelerini bir kenara koyarak gelişmeleri "şiddetle" yalanlayan Cumhuriyet gazetesinin yaptığı gibi...

***


Ne olur yalan de
ABD'deki 11 Eylül saldırılarının ardından "bu işin arkasında El Kaide'nin olduğundan" şüphelendiğini dile getiren ülkenin en önemli habercilerinden Bill Maher işinden kovuldu. 10 yılı aşkın bir süre de televizyonlara çıkartılmadı. Sonunda ise küçük bir kanalda iş bulabildi.
Çünkü ABD kamuoyu, Maher'in 11 Eylül'ün El Kaide tarafından gerçekleştirilmediğine dair elinde somut bilgisi olmadığı için, açıklamasını örgüte yönelik "sempati" gibi algıladı.
Bizde ise kamuoyu önüne çıkan isimler Maher'le kıyaslanmayacak örgüt sempatilerini gizleme gereği bile duymuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burcu Hanım herkesi aptal yerine koyuyor 17 Mayıs 2024 | 2.627 Okunma Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 1.022 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 597 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 251 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 831 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar