Ecnebi eniştelerle nereye kadar?

ABD'nin "muhtemel" olduğu kadar müstakbel de olan AB Büyükelçisi Profesör Ted Malloch Türk televizyonlarında önemli açıklamalar yaptı.Kuşkusuz en dikkat çekici olanları FETÖ lideri Gülen ve Obama ile ilgili...

ABD'nin "muhtemel" olduğu kadar müstakbel de olan AB Büyükelçisi Profesör Ted Malloch Türk televizyonlarında önemli açıklamalar yaptı.
Kuşkusuz en dikkat çekici olanları FETÖ lideri Gülen ve Obama ile ilgili sözleriydi:
"Bana çok önemli gelen bir nokta var. Yazın yaşanan olaylar, darbe girişimi bunlarla ilgili tüm bilgilere sahibiz. ABD sürecin sonunda iadeyi niçin yapmasın ki?"
Malloch'in, Trump yönetiminin 15 Temmuz'a ve FETÖ'ye dair görüşlerinin Obama ile taban tabana zıt olduğunun kanıtı olan şu cümleleri de çarpıcı:
"(Gülen'in iadesi için) Obama yönetiminde gerekli adımlar atılmamıştı.
Bu örgütün Clinton Vakfı ile bağı olduğu suçlamaları yapılmıştı.
Ancak Trump yönetiminde Fetullah Gülen iade edilebilir diye düşünüyorum." Malloch ayrıca, Türkiye'nin AB'ye üye olmayacağını çünkü zaten yakın bir zamana kadar ortada üye olunacak bir AB kalmayacağını düşündüğünü söyledi.
Muhtemel Büyükelçinin bu bomba çıkışları üzerine, Trump Başkan seçilince sanki Erdoğan da yeniden seçilmiş gibi üzülenlerin hali görülmeye değerdi.
Aydın Bey'in yerli malı CNN'i, Trump düşmanlığını hemen 'interneyşınıl'a endeksledi mesela.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.143 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.788 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.015 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar