Demirtaş haksız mı Altan Bey?

Herkesin "bir yol ayrımında olduğunu" kaydeden Altan Tan, "Şiddet, çatışma ve topyekûn savaş ile demokratik ve meşru siyaset arasında nihai bir tercihte bulunmak gerekmektedir" sözleriyle bir tartışma...

Herkesin "bir yol ayrımında olduğunu" kaydeden Altan Tan, "Şiddet, çatışma ve topyekûn savaş ile demokratik ve meşru siyaset arasında nihai bir tercihte bulunmak gerekmektedir" sözleriyle bir tartışma başlattı.
Siyaset yazarları "Yeni bir parti mi geliyor" diye konuşmaya başlamışken Tan'a cevap HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi. Demirtaş "Yol ayrımında olan Altan Bey'dir. Biz bir yol ayrımında değiliz" dedi.
Şimdi Demirtaş haksız mı?
HDP'de değişen ne var ki, adamlar gayet tutarlı işte. Hadi, Çözüm Süreci devam ederken, Öcalan'ın hareketi Gezi koalisyonu dışında tutmayı başardığı günlerde Altan Bey de bu partinin barış için rol üstlenebileceğine inandı diyelim. Peki ya sonrası?
Demirtaş ve genel merkezleri 7-8 Ekim'de 50 vatandaşın hayatını kaybedeceği sokak kalkışmasının fitilini ateşlerken neredeydi kendisi?
Ya da 7 Haziran sonrası 80 vekile, 100 belediyeye, Kobani tiyatrosunda arkalarına aldıkları ABD'ye ve ülkede hükümet kurulamamasına güvenip "gün bugündür şunları bir sallayalım" dedikleri dönemde ne âlemdeydi?
İlk kez güçlü bir siyasi iktidar çözümün siyasi riskini bu denli cesurca üstlenmiş ve tabanını da ikna etmişken o neyle uğraşıyordu?
Hani partisi o günlerde "seni başkan yaptırmayacağız" şımarıklığıyla koskoca bir milletin geleceğine kastediyordu ya...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burcu Hanım herkesi aptal yerine koyuyor 17 Mayıs 2024 | 2.729 Okunma Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 1.022 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 597 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 251 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 831 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar