CHP’li Tezcan neye zemin hazırlıyor?

Fark etmişsinizdir, Kemal Kılıçdaroğlu bir süredir Cumhurbaşkanı'na hakaretleri azalttı. Çünkü son seçimimizden henüz çıktık. Ufukta da şimdilik dillendirilmiş bir seçim yok. Ancak bu...

Fark etmişsinizdir, Kemal Kılıçdaroğlu bir süredir Cumhurbaşkanı'na hakaretleri azalttı. Çünkü son seçimimizden henüz çıktık. Ufukta da şimdilik dillendirilmiş bir seçim yok.
Ancak bu CHP'deki iç yarışın da bittiği anlamına gelmiyor. Tam aksine yeni başladı!
Düşünsenize, 2019 konuşulurken ülkenin ana muhalefet partisinin "olası adayının" alternatif olduğunu genel başkanları bile söyleyemiyor.
15 yıldır onca seçimde bir kez bile zafer yüzü görmeyen seçmenin empati yorgunluğu istinat haddini aştı. İlk seçim için elle tutacakları somut bir umut istiyorlar.
Hangi CHP'liyle konuşsam, bir mucize bekler gibi, "o ismin" çıkıp gelmesini beklediğini söylüyor.
Ve "uzun yürüyüş" gibi iktidar perspektifine dair hiçbir önermesi olmayan çıkışlarla bu talebi örtülemek artık daha zor.
İşte dün çıkıp, ülkenin çoğunluğunu oluşturan milyonlarca seçmenin siyasi iradesine "faşist diktatör" diyen CHP'li Bülent Tezcan'ın "hararetine" bir de bu gözle bakın.
Zira darbe, uluslararası müdahale gibi, tüm siyaset dışı yöntemlere meşruiyet sağlamayı amaçlayan demokrasi ayıbı bu sözler öyle "günlük lakırdılardan" değil...
Ağızdan çıkarken göze alınması gereken bedel de, siyasetçinin "umduğu ödülün büyüklüğünün" göstergesi.
He, "ne olur" derseniz yanıtı belli. Bu halk kifayetsiz muhteris siyasilerin halkı gerip sokağı karıştırarak seçim yenilgilerini zafere dönüştürme planlarını yine çöpe atar.
Bakalım CHP seçmeni, 2019'u "Kılıçdaroğu'ndan daha gürültülü kaybedebileceğinin" sinyallerini veren Tezcan gibilerin ön seçim seviyesizliklerine yüz verecek mi?

*** CHP'de seçimle gelen seçimle gitmiyor

Kılıçdaroğlu partisinin dünkü grup toplantısında Bülent Tezcan'ı adını anmadan sahiplendi.
Bu tavır siyaseten bir ayıp olsa da...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.141 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.788 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.015 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar