Bahçeli ne yapacak; peki ya Koray Aydın?

İlginç bir süreç yaşadı MHP. Muhalifler ayrı kurultay yaptı, Genel Merkez ise 10 Temmuz'da ayrı yapacak. Dün muhalif kurultaya 700 civarında delege imza verdi. Yani "ilk adım" atıldı diyebiliriz.Çünkü bu...

İlginç bir süreç yaşadı MHP. Muhalifler ayrı kurultay yaptı, Genel Merkez ise 10 Temmuz'da ayrı yapacak. Dün muhalif kurultaya 700 civarında delege imza verdi. Yani "ilk adım" atıldı diyebiliriz.
Çünkü bu rakam Kurultay toplamak için gereken asgari imza sayısının üstünde. Ancak Kurultay'ı izleyen arkadaşımız Daily Sabah Muhabiri Yunus Paksoy'dan aldığım bilgilere göre muhalifler 10 Temmuz'daki kurultayda "başkanlık divanı" gibi hayati makamlarda da güç kazanmak için "delegeye yüklendiler."
Gidişata bakılırsa 10 Temmuz Kurultayı'na genel başkanı değiştirmeye müsait bir tüzükle gidilecek ve seçim yapılacak. Elbette Bahçeli'nin de bir senaryosu olmalıydı değil mi? Partiye yakın kaynaklarıma sordum.
Şöyle bir Bahçeli hamlesinden bahsediliyor. Genel Merkez dünkü kurultayı mahkemeye taşıyacak. Mahkeme başvuruyu incelerken muhalif kurultayın kararları hakkında "tedbir" alacak. Bahçeli de zaman kazanıp10 Temmuz Kurultayı'nda muhalifleri disiplin mekanizmalarını da kullanarak tasfiye edecek.
Peki, sonrasında hayat bayram olacak mı MHP'de? Bilemiyorum, partileri dizayn etmek isteyen çetelerin olduğu sır değilken "mahkeme kararıyla saadet" olmayacağı ortada.
Bakalım Türkeş efsanesinden devraldığı partiye barajı aştıran, onca zaman mecliste tutmayı başaran, hatta iktidar ortağı yapan Bahçeli, 19 yıllık deneyimin bu en zorlu maçında nasıl bir performans sergileyecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burcu Hanım herkesi aptal yerine koyuyor 17 Mayıs 2024 | 2.729 Okunma Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 1.022 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 597 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 251 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 831 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar