3. Dünya Savaşı mı geliyor?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet NATO zirvesindeydi.Toplantıların bir dönem NATO'nun karşısında kurulduğu Sovyet Bloku'na adını veren Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleştirilmesi...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet NATO zirvesindeydi.
Toplantıların bir dönem NATO'nun karşısında kurulduğu Sovyet Bloku'na adını veren Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleştirilmesi oldukça ironik.
Moskova da doğal olarak bu ironiden oldukça rahatsız.
Bakalım, NATO zirvesinde görüşülen, birliğin Doğu Avrupa'da, Karadeniz'de ve Türkiye'de askeri varlığını arttırma kararına Putin nasıl bir karşılık verecek?
Evet, yeniden savaş konseptine doğru yürüyen dünyada kartlar bir kez daha karılıyor.
İşte Türkiye'nin Binali Yıldırım Hükümetiyle birlikte dış politikasının rotasını değiştirmesinin bir nedeni de bu tablo.
Arasının açık olduğu komşularıyla ve bölge devletleriyle sorunlarını birer birer çözüp barışan Ankara, bu yeni dönemde tüm kutuplarla dengeleri kurup bir ilişki yürütmeyi amaçlıyor.
Doğrusu da bu. Zira geçtiğimiz aylarda Türk dış politikasının ne yapmak istediğini anlamak bir hayli güçtü.
Öyle ki ABD ve Rusya Suriye üzerinden yakınlaşırken ya da Putin ile Merkel birbirine girmişken Ankara stratejik konumuyla bir şekilde araya girip puan toplayacağına herkesle arasını bozmayı "becerebilmişti."
Ama geç değil.
Uluslararası ilişkilerde haftalık tezlerin uygulandığı günümüz dünyasında manevra alanı geniş.
Türkiye de, Rusya ve İsrail barışı derken NATO içindeki varlığını Suriye ve Irak'taki sorunlar nedeniyle öne çıkartmayı başardı ve düşük yoğunluklu süreceği anlaşılan 3. Dünya Savaşı'na gardını aldı.
Devam etmesi dileğiyle.

***

Amerika'da iç savaş var
Geçtiğimiz hafta ABD polisinin siyah bir genci keyfi şekilde öldürmesinin görüntüleri ortaya çıkınca yer yerinden oynadı. Her yerde protesto gösterileri başladı.
Cinayeti protesto için Dallas'ta düzenlenen bir gösteride "keskin nişancıların" beş polisi öldürmesi üzerine çatışmalar şiddetlendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burcu Hanım herkesi aptal yerine koyuyor 17 Mayıs 2024 | 2.729 Okunma Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 1.022 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 597 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 251 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 831 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar