Deniz Yücel’in tahliyesi

Bir yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu olan Alman Die Welt Gazetesi muhabiri Deniz Yücel dün tahliye edildi. Yücel, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından...

Bir yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu olan Alman Die Welt Gazetesi muhabiri Deniz Yücel dün tahliye edildi.
Yücel, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından tutuklu yargılanıyordu.
Türkiye, adını tutuklanınca öğrenmişti ama hem Türk hem de Alman vatandaşı olan Yücel sıradan bir "tutuklu gazeteci" değildi. Öyle ki, durumu, son dönemde iyice gerilen Türkiye- Almanya ilişkilerinde neredeyse en sık dile getirilen konulardan olacaktı.
Kimileri tahliyenin Yücel'e istenen cezayla orantılı olduğu söyleyip "rutin bir gelişme" diyor. Ama pek çok kişi, tahliyenin Başbakan Binali Yıldırım'ın Almanya temaslarının hemen ardından gerçekleşmesine dikkat çekiyor.
Gelişmede iki devlet arasındaki mutabakatın etkili olduğunu söylüyor.
İşte Yücel'in dünkü tahliyesi kamuoyu tarafından böyle bir arka planda tartışılıyor...

***

Başbakan Yıldırım'ın mevkidaşı Angela Merkel'le yaptığı basın toplantısında bu davayla ilgili sözleri aslında tahliyenin habercisiydi.
"Ümit ederim kısa sürede duruşması yapılır ve bir sonuç elde edilir. Her duruşma bir umuttur." Bana sorarsanız çok da iyi oldu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.141 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.788 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.015 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar