Müslüman ve Süslüman

MÜSLÜMAN hanımla Süslüman bayan arasındaki bazı farklar:1.Müslüman hanım Kur’ana, Sünnete, Şeriata uygun, namahrem erkeklerin dikkatlerini ve şehevî nazarlarını çekmeyecek bir tesettür...

MÜSLÜMAN hanımla Süslüman bayan arasındaki bazı farklar:
1.Müslüman hanım Kur’ana, Sünnete, Şeriata uygun, namahrem erkeklerin dikkatlerini ve şehevî nazarlarını çekmeyecek bir tesettür kıyafetine bürünür; Süslüman bayan rengarenk allı kırmızılı morlu zilli giysileriyle, gökkuşağı gibi eşarbıyla, kırıta kırıta yürümesiyle erkeklerin dikkatlerini açık kadınlardan daha fazla çeker.
2.Müslüman hanım İslam’ın hicab kurallarına dikkat eder; Süslüman ise hicabın ne olduğunu bilmez, yabancı erkeklerle al takke ve külâh…
3.Müslüman hanım sokakta, caddede, meydanda, toplu taşıma vasıtalarından, şurada burada kahkaha ile gülmez, hattâ tebessüm bile etmez, son derece vakarlı hareket eder; Süslüman kadın ise herkesin arasında çıngıraklı kahkahalar atar, her tarafa gülücükler dağıtır.
4.Müslüman kadın dondurmacıdan bir külah dondurma alıp sokakta, çarşıda pazarda, halkın içinde yalaya yalaya, fakirleri ve yetimleri imrendire imrendire dolaşmaz; Süslüman kadın bu mürüvvetsizliği fütursuzca yapar.
5.Müslüman kadın, Peygamberimiz (Salat ve selam olsun ona) yasakladığı için saçlarını deve hörgücü gibi topuz yapmaz; Süslüman yapar.
6.Müslüman hanım yaşamak için ihtiyacı kadar yer; Süslüman ise yeme içmeyi statü haline getirmiştir, lüks yer israf eder.
7.Müslüman hanım, imkanı varsa Allah rızası için zekat ve sadaka verir, sadaka verirken, sağ elinin verdiğinden sol elinin haberi olmaz. Süslüman bayan zekat ve sadaka konusunda pek o kadar hassas değildir.
8.Müslüman hanım namazlarına dikkat eder; Süslüman, namaz konusunda ihmalkardır, tehâvün gösterir, hafife alır.
9.Müslüman hanım mütevâzı, diğerkâm, alçak gönüllüdür; Süslüman gururlu, kibirli, bencildir.
10.Müslüman hanım kanaatkârdır, Süslüman kanaat nedir bilmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar