Tolgaç ve Olgaç Beyler

Tolgaç bey, çayından bir yudum içtikten sonra yakın arkadaşı Olgaç beye, “Nostradamus 2018’de üçüncü dünya savaşının patlayacağını üstü kapalı haber...

Tolgaç bey, çayından bir yudum içtikten sonra yakın arkadaşı Olgaç beye, “Nostradamus 2018’de üçüncü dünya savaşının patlayacağını üstü kapalı haber vermiş” dedi. Olgaç, “Ben üstü kapalı değil, çok açık konuşuyorum, dünya üçüncü bir genel savaş felaketinin arefesindedir” cevabını verdi. Sohbet esnasında nükleer, kimyasal, biyolojik silahlardan bahs ettiler. Büyük yıkım ve kıyım olacağını söylediler. Radyasyon bulutlarının tahribatının dehşetli olacağının altına çizdiler. Bunları konuşurken, korku ve endişe göstergelerinin ibresi hiç ama hiç oynamadı. Sanki, savaş çıkacak ama bizim Tolgaç ve Olgaç beylerin semtine uğramayacaktı. Öldürücü radyasyon bulutları onların yanından geçmeyecekti. Onlar savaşın sıkıntılarını çekmeyecekti. Kendileri katılmasalar bile, çocukları cepheye sürülmeyecekti. Kimdir bu Tolgaç ve Olgaç beyler? Soyadlarına bakalım: Birininki Umursamaz, ötekisininki Vurdumduymaz.

**

Fakir bir vatandaş… Eline miras geçiyor… Yahut bir tarla satıyor… İlk işi, pahalı bir cep telefonu almak oluyor. Böylesinden ne kendisine, ne de memlekete hayır gelmez. Eline para, imkan, sermaye geçen vatandaşın ilk işi, (becerebileceği) bir ticaret ve üretim yapmak olmalıdır.

**

Bir kanun çıkartılmalı, yalan söyleyen politikacılar ve medyacılar, bu yalanları âdil muhakeme sonucu ispat edildiği takdirde suç işlemiş olmalı ve ceza almalı.

**

Lise müdürünü öldüren öğrenci, sorgusunda “Hiç pişman değilim, yine yaparım” demiş. Millî eğitim cephesinde işler iyiye mi, kötüye mi gidiyor?

**

Mudanya-Bursa arasındaki dar hatlı tren seferleri 1948’de kaldırılmamış olsaydı, bir gün deniz otobüsü ile Mudanya’ya gider, oradan Bursa’ya nostaljik trenle ulaşırdım. Anlattıklarına göre tıknefes lokomotif yokuşları ahlaya puflaya zorlanarak çıkarmış, bazı yolcular trenden inip çiçek toplar ve sonra yine binermiş. Bu tren bugün mevcut olsaydı, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.778 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.814 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar