Biz bize yeteriz yeter ki paramız olsun
Genellikle siyasal iktidarlar ciddi mali sıkıntıların yaşandığı dönemlerde ekonominin iyi yolda olduğunu ve geleceğe emin adımlarla ilerlediklerini söyleyerek pembe hayaller kurmayı severler.
AK Parti iktidarı da bu geleneği aynen sürdürüyor, ama bu kez pembe hayal popülizmi biraz abartılmış durumda. Ekonominin Covid-19 salgını öncesinde ciddi bir krize girdiği, salgınla birlikte adeta koma hali yaşadığı artık herkesin malumu.
Şu bir gerçek ki sadece Türkiye değil, hemen bütün ülke ekonomileri korona krizi dolayısıyla sarsıntı yaşıyorlar. Bu yüzden de FED 20 Mart’ta Avrupa, İngiltere, Japonya, İsviçre ve Kanada merkez bankalarına swap imkanı sağladı. Daha sonra Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Danimarka, Norveç, İsveç, Güney Kore, Meksika ve Brezilya merkez bankaları FED’le swap anlaşmaları imzaladılar.