Bahçeli sıyartıyor Erdoğan onu takip ediyor
Bu sıyartmak da nereden çıktı demeyin... Malum Türkçede, “Türkiye Türkçesi” ağzıyla söylenen güzel bir kelime vardır Sıyartmak... Tutuna tutuna yürümek anlamındadır.
Çoğulcu ve katılımcı demokratik siyasal surecin sivil toplum örgütlerine açılması ve karar verilecek konularda ilgili toplum kesimlerinin görüş ve önerilerinin alınması sağlanacaktır.
Sivil toplum kuruluşlarının yönetime daha aktif katılımı ile temsili demokrasinin katılımcı demokrasiye doğru gelişmesi sağlanacaktır.”
Bu sözler bana ait değil, AK Parti 2002 yılında böylesine demokratik bir Türkiye vaadiyle yola çıkmıştı. Peki şimdi aynı parti hepimize nasıl bir Türkiye tarifi yapıyor?
Hemen belirtelim, AK Parti artık 20 yıl önce vaat ettiği Türkiye’nin aksine, ülkede otokratik bir rejimin taşlarını döşüyor. Maalesef bu rejimde “hukuk devleti” ilkelerine, “kuvvetler ayrılığı”na ve çoğulculuğa yer yok.