Yunanistan’ı ABD şımarttı

Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız bir devlet olarak kuruluşunun simgesi, 30 Ağustos Zaferi'dir. Ancak bu tarihi zaferi, aradan geçen 100 yıl boyunca ne tür değişiklikler olduğunu bilerek kutlamamız gerekir. Örneğin...

Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız bir devlet olarak kuruluşunun simgesi, 30 Ağustos Zaferi'dir. Ancak bu tarihi zaferi, aradan geçen 100 yıl boyunca ne tür değişiklikler olduğunu bilerek kutlamamız gerekir.
Örneğin, Kurtuluş Savaşı zaferi ertesinde bir Yunan şımarıklığını hatırlamak lazım. Çünkü yenik Yunanistan askerleri, kendi başbakanlarını ve komutanlarını kurşuna dizdiler. Aradan geçen yıllar boyunca Yunanistan'da hem darbeler oldu hem de Yunanistan işgal edildi. Ve sonunda Paris Anlaşması'yla Yunanistan'a bazı Ege adaları verildi. Herhalde orada şımardılar.

TÜRKİYE'NİN DÜŞMANLARI
Bu olaylara baktığımız zaman bağımsız Türk devletinin, kuruluşundan 100 yıl sonra nelerle uğraşmakta olduğunu çok iyi görebiliriz. Örneğin, üyesi olduğumuz ve çok önem verdiğimiz NATO ve başmüttefikimiz Amerika, şu anda Türkiye'ye karşı en az Yunanistan kadar şımarıklık yapıyor. Türkiye'nin can düşmanları olan "PKK/PYD ve FETÖ, ABD'nin birer piyonu durumundalar". Ayrıca ABD, Yunanistan'ın şımarıklığını katlayarak çoğaltacak bir silah yığınağını bu ülkeye yapmaktadır.
ABD'nin şımarttığı Yunanistan ise...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar