Avrupa’da havacılık sistemi çökerken Türkiye turizm rekoru kırıyor

Kötü giden dünyada bu aralar Türkiye için ümit verici gelişmeler yaşanıyor. Bundan sonra İstanbul Havalimanı'na gidenler telefonlarında 5G işaretini görebilecekler. 5G demek, "beşinci jenerasyon iletişim teknolojisi"...

Kötü giden dünyada bu aralar Türkiye için ümit verici gelişmeler yaşanıyor. Bundan sonra İstanbul Havalimanı'na gidenler telefonlarında 5G işaretini görebilecekler. 5G demek, "beşinci jenerasyon iletişim teknolojisi" demek. Yani bağlantının hızlı olmasından öte bir durum.
5G teknolojisinin kullandığı frekans ile uçakların yüksekliğini ölçen aletin frekanslarının yakın olmasından ötürü Amerika'da Federal Havacılık Kurumu ile Federal İletişim Kurumu kavga halindeydi. Bu teknolojinin artık bir havalimanında kullanılıyor olması bu tartışmaları da bitirecek gibi duruyor.

ULAŞIMDA BÜYÜK KRİZ
Bizde bunlar yaşanırken Almanya'da havacılık sistemi büyük krize girdi. Lufthansa Havayolları'nda yaşanan grev nedeniyle 701 tane uçuş iptal edilirken on binlerce yolcu da mağdur oldu. İnsanlar valizlerini almak için saatlerce bekliyorlar. İngiltere'de de benzer görüntüler yaşanıyor. İnsanlar 6-7 saat bekleyerek uçabiliyorlar. Belçika, Hollanda ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinde uçuşlar gerçekleştirilemiyor. Dahası demiryollarında da benzer ulaşım krizleri haberleri gelmeye başladı.

TÜRKİYE DÜNYAYA...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar