Eski dostların özlemi ile eski bayramları da özleriz...

Söze "Nerede o eski bayramlar" diyerek başlayanlar aslında eski bayramları değil, eski bayramları birlikte yaşadıkları ve şimdi sonsuz yolculuğa çıkmış olan eski dostlarını...

Söze "Nerede o eski bayramlar" diyerek başlayanlar aslında eski bayramları değil, eski bayramları birlikte yaşadıkları ve şimdi sonsuz yolculuğa çıkmış olan eski dostlarını özlemektedirler.

Güngör Uras da yok
Eski dostlardan biri olan Güngör Uras'ın da vefat ettiğini duyunca yıkıldım. Oysa onunla bayramlarda Bodrum'da olmaya alışmıştım. Eşi Nuran Uras'la karşılıklı olarak gözyaşlarımızı telefon hatlarına akıttık.

Yılların dostlukları
Güngör Uras'la birlikte Yılmaz Çetiner'in, Hasan Pulur'un ve Feyyaz Tokar'ın da içinde bulundukları Bebek Oteli barındaki "Salı Grubu"na yıllar önce ilk adımlarımızı atmıştık. Bu gruba daha sonra Vehbi Koç, Sakıp Sabancı, Vitali Hakko, Mustafa Pakoğlu da katıldı. Amcam Gürbüz Barlas, kardeşim Selim Barlas, Şarık Tara ve zaman zaman Adnan Kahveci de Salı Grubu'nu devam ettiriyorlardı.

Yola devam
Bebek Oteli'nin barının duvarında asılı bizim grubun tablosunu Cihat Hazerdağlı yapmıştı. Ve bugün de bu grubun devamı olan toplantılar, Bebek Bar'ın şefi İsmail Deligöz'ün bakımı altında devam ediyor.

Anılar tükenmez
Güngör Uras'la bir meslektaş olarak da hep yakın olduk. Birlikte çıktığımız yolculuklardan kalan unutulmaz anılarım vardı. Yukarıda sözünü ettiğim Bebek Grubu'nun çekirdek kadrosundan çok az dostun bugün de yaşadıklarını düşününce, eski bayramların neden özlendiğini çok iyi anlıyorum. Turan Güneş'in, Turgut Özal'ın ve babamın, annemin, dedemin, baba-anemin, amcalarımın hayatta oldukları o güzel bayramları nasıl özlemem ki?

Çocukluktan kalanlar
Siz sayın okurlarımın Kurban Bayramı'nızı kutlarken, sözü Orhan Veli'nin "Masal" şiirinin dizelerine bırakıyorum...
Çocuk gönlüm kaygılardan azade;
Yüzlerde nur, ekinlerde bereket
At üstünde mor kakül şehzade
Unutmaya başladığım memleket

Şakağımda annemin sıcak dizi
Kulağımda falcı kadının sözü
Göl başında padişahın üç kızı,
Alaylarla Kafdağı'na hareket.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 547 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 654 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 527 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar