Afrin krizi “Kürt realitesi”ni olumsuz mu etkileyecek?

Afrin'deki oluşumun Türkiye'nin bütünlüğünü ve güvenliğini hedef aldığını düşündüğümüz için, bir askeri müdahalenin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Afrin'deki...

Afrin'deki oluşumun Türkiye'nin bütünlüğünü ve güvenliğini hedef aldığını düşündüğümüz için, bir askeri müdahalenin gerekli olduğunu düşünüyoruz.
Afrin'deki bu oluşum bizim Hatay'ımızı Amanos dağları üzerinden doğrudan tehdit ediyor.
Afrin, PKK/ PYD'nin sınırdan militan, silah ve mühimmat sızdırarak, Türkiye'deki terörü beslediği en önemli merkezler arasında.
HDP'li eski milletvekili ve Mardin eski Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün "Deutsche Welle"ye verdiği demeç ise, Afrin krizinin Kürt realitesine olumsuz yansımalar göstereceği iddiasını da gündeme getirdi.

Sözde müttefik
PKK/PYD oluşumuna sözde müttefikimiz ABD'nin verdiği destek ise, dış politikamızın ana çizgilerini karartmakta.
Afrin'le Kobani'nin birleşmeleri sonucu oluşacak koridorun Akdeniz'e uzanması ihtimali de, güvenliğimize yönelik muhtemel bir diğer tehdit olacak. Afrin krizinin doğrudan bir tarafı olan ABD'nin bu konuda ne düşündüğünü anlamak zor. Hem tonlarca silah ve mühimmatı Afrin'deki oluşuma verdiler. Hem de resmi açıklamalarında Afrin'deki PYD/ PKK unsurlarını desteklemediklerini söylüyorlar.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar