Aklı havada ise taç giyen baş akıllanmaz ki

Kraliçe Elizabeth BBC televizyonunun bir programında, Kraliyet Tacı ile ilgili açıklamalar yaptı. Programda kıymetli taşlarla bezenmiş ve ağırlığı görünüşünden belli olan İngiliz Kraliyet...

Kraliçe Elizabeth BBC televizyonunun bir programında, Kraliyet Tacı ile ilgili açıklamalar yaptı. Programda kıymetli taşlarla bezenmiş ve ağırlığı görünüşünden belli olan İngiliz Kraliyet Tacı bir masanın üzerindeydi. Kraliçe bu taca baktı ve şöyle konuştu:

- Bu tacı babam da ben de başımızın üzerinde taşıdık. Ancak bilinmesi gereken bir şey var. Bu taç çok ağırdır. Başınızdayken asla yere bakmayacaksınız. Çünkü hem boynunuz kırılabilir, hem de taç yere düşer.

Taç giyen baş akıllanır mı?
Bizdeki "Taç giyen baş akıllanır" özdeyişinin Kraliçe Elizabeth'te somutlaşmasını görüyordunuz onu dinlerken... Ama biliyoruz ki bütün başlar taç giydikleri zaman akıllanmıyorlar. Başlarını dik tutup ufka bakmak yerine, gözleri hep yerde ve karanlıklarda oluyor. Bu gibi taç sahiplerine çok örnek var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar