Beşeri mucize...

Ak Parti 18. kuruluş yıldönümünü dün itibarıyla idrak etti. Dilekolay, böyle bir coğrafyada, kriz ortamında, kurtlar sofrasında, bir çevre hareketinin siyasi parti olarak ayakta kalması, kurumsallaşması, ülkeyi...

Ak Parti 18. kuruluş yıldönümünü dün itibarıyla idrak etti. Dilekolay, böyle bir coğrafyada, kriz ortamında, kurtlar sofrasında, bir çevre hareketinin siyasi parti olarak ayakta kalması, kurumsallaşması, ülkeyi köklü şekilde değiştirmesi az rastlanır başarıdır.

***

Liderlik, teşkilat ve taban üçlü sacayağının doğru kurulmuş olması ve sürekli korunması bu şiddetli mücadelede başarılı olunmasına yol açmıştır. Erdoğan/teşkilat ve millet... Bunlardan birinde aksama olsaydı, bu hareket bu başarıları elde edemezdi. 

***

Ancak her şeyden evvel bu bir liderlik hareketidir... İşin bu kritik kısmını atlamamak lazım. Eğer Recep Tayyip Erdoğan’ı hareketin bir noktasında eleme imkanı hasıl olsaydı, şüphesiz hikaye siyah ve beyaz kadar farklı yazılacaktı. Partinin başına kimin geçtiğinden bağımsız olarak, son 18 yılın kritik kavgalarından çoğu verilemezdi.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar