Zarrab'a Paralel tuzak -2

Reza Zarrab'ın merkezinde olduğu operasyonun asıl amacı, İranlı işadamlarıyla yapılan ticareti Türkiye'nin kontrol altına almasını engellemekti. Bu durum, daha önce bu işi yapan şirketler nedeniyle küresel...

Reza Zarrab'ın merkezinde olduğu operasyonun asıl amacı, İranlı işadamlarıyla yapılan ticareti Türkiye'nin kontrol altına almasını engellemekti. Bu durum, daha önce bu işi yapan şirketler nedeniyle küresel güçleri rahatsız etmişti.
Bu nedenle önce ABD'li bazı Kongre üyeleri, sonra da Gülen Cemaati'nin polis ve yargıdaki uzantıları harekete geçecekti. O günlerde pek fark edilmedi ama bu sürecin ilk adımı, medyaya "Atatürk Hava Limanı'nda Altın Heyecanı" olarak yansıyan operasyonla atılmıştı.
Gerçekten de heyecan verici bir operasyon planlanmıştı.
Tarihler 1 Ocak 2013'ü gösterdiğinde Gana'dan Atatürk Hava Limanı'na gelen ve Dubai'ye gönderilecek bir uçakta 1.5 ton altın olduğu ihbar edilmiş ve polis operasyon başlatmıştı.
Sıradan bir kaçakçılık olayı gibi sunulanlar aslında büyük bir darbe planının 7 Şubat'taki MİT operasyonundan sonraki ilk önemli adımıydı.
Olay gazetelere şöyle yansıyacaktı:
"Büyük bir kaçakçılık olayı ile karşı karşıya olduklarını düşünen polisler, durumu hemen havalimanı gümrük görevlileri ile mali şube polisine bildirdi. (Polisler habersizmiş gibi) Olay yerine gelen ekipler, yaptıkları incelemede altınların Ebru Gündeş'in Azeri asıllı eşi işadamı Reza Zarrab'a ait olduğunu belirledi. Kuryeler altının yasal yollarla ihraç edildiğini belirtip ellerindeki beyannameyi polise gösterdi." Belgelerin doğruluğu kabul edilmiş ama işlem de kayıtlara geçmişti. Bu durum, ilgili herkesi şaşırtacaktı.
İşin belki de en can alıcı noktası burasıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 322 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.387 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.063 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 417 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 786 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar