Ukrayna halkının suçu ne?

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür’ün bugünkü (27.02.2022)’’ Ukrayna halkının suçu ne? ‘’ başlıklı yazısı.

Savaşın nasıl bir dehşete yol açtığını en iyi yakın çevremizden biz biliyoruz. Çünkü son 20 yılda inanılmaz acılara ev sahipliği yaptık. Irak'ın işgal edilmesi ve Suriye'nin iç savaşa sürüklenmesiyle iki devletin nasıl çöktüğüne, milyonların ölümüne ve göç etmelerine tanık olduk, acılarını bire bir paylaşarak büyük bedeller ödedik. Halen de 4 milyona yakın Suriyeliyi misafir ederek, İdlib'de her an krize dönüşebilecek tehlikeyi önlemeye çalışarak bedel ödemeye devam ediyoruz.

Dahası da var; Afganistan'dan Yemen'e, Afrika'dan Balkanlar'a dünyanın sorunlu birçok bölgesinden gelen göç dalgasıyla baş etmeye çalışıyoruz.
Şimdi buna son yıllarda yakın ilişkiler kurduğumuz Ukrayna'nın yaşadığı derin acılar da ekleniyor.

Peki, bize, yakın çevremize ve dünyaya bu acıları kim yaşatıyor?
Hangi olaya, hangi ülkeye bakarsanız bakın altından ABD çıkıyor. Dünyaya barış ve demokrasi vaat eden ABD, bunun tam tersini yaparak el attığı her ülkeye sadece acı ve gözyaşı götürdü. Ne yazık ki içerideki Amerikancılar hâlâ bunu anlamış değil.

ABD, bu ikiyüzlü siyasetini hayata geçirirken de geçmişte komünizm, bugün ise Rusya ve Çin öcüsüyle yapıyor.
Bu gerçeğe en sert karşı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu’nun görmek istemediği 07 Mayıs 2024 | 403 Okunma ‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 1.301 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 397 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 402 Okunma İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar