‘Türkiye’de her şey olursunuz ama rezil olmazsınız’

CHP'nin bundan sonraki yürüyüşü açısından belirleyici gözüyle bakılan İstanbul İl Kongresi bitti. Kongrede iki isim yarıştı: Cemal Canpolat ve Özgür Çelik. Biri genel merkezin, diğeri...

CHP'nin bundan sonraki yürüyüşü açısından belirleyici gözüyle bakılan İstanbul İl Kongresi bitti. Kongrede iki isim yarıştı: Cemal Canpolat ve Özgür Çelik. Biri genel merkezin, diğeri muhalefetin adayıydı. Seçimi 342 oyla Çelik kazanırken, favori gösterilen Canpolat 310 oyda kaldı.
Bu tablo uzun zamandır parti içinde sürekli karşı karşıya gelen "Kemalci- Ekremci" ayrışmasının bir devamıydı ve ilk kez açık açık Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu bir kongrede karşı karşıya geldi.
Aslında bu kongre her ikisi için de CHP'de var olup olmama kongresiydi. Bir anlamda kurultayı da etkileyecek bir işaret fişeği kongresi.
Çünkü Kılıçdaroğlu, adını açık açık vermese de İmamoğlu'na güvensizliğini şu sözlerle dile getirmişti:
"CHP'nin ilkelerine bağlı partiyi ileri götürebilecek ve 'geçmişi temiz biri' olsa yarın bırakırım."
İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'yla gidilecek bir yerel seçimde "hüsran" yaşanacağını söylüyordu.
İşte İstanbul'da birinin "temiz...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.026 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.072 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 568 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 725 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar