Tarkan ve bir madencinin isyanı

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (03.04.2022)''Tarkan ve bir madencinin isyanı'' başlıklı yazısı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önce yapraklara alkışlattığı İstanbul Silahtarağa'daki "İleri Biyolojik Arıtma Tesisi" projesinin temel atmama törenini yaptı, çevre hassasiyeti yüksek ünlü sanatçılardan hiçbirinin sesi çıkmadı.
Sonra İstanbul Dolmabahçe'den Ortaköy'e uzanan hattaki tarihi çınar ağaçlarını "kanser" diye kesti, o sanatçıların yine sesi çıkmadı.
Ama ne zaman bu ülke kendi doğal kaynaklarını, altınını, kömürünü veya başka bir madenini çıkarmaya kalksa o sanatçılar hiç susmadı.
Hatta "üç-beş ağaç" bahanesiyle Sorosçularla birlikte hükümeti yıkmaya bile kalktılar.
Böyle çok sayıda eylemde gördük onları. Tarkan da onlardan biriydi.

İlginçtir, Tarkan'ın gündemi ile CHP'nin gündemi sık sık örtüşüyor. Bugünlerde CHP ve foncu medyanın gündeminde zeytin ağaçları var. Bir süre önce madencilikle ilgili çıkan ve çok hassas kuralları olan bir yasa nedeniyle yer gök inliyor. Sanki Türkiye'nin bütün zeytin ağaçları kesilecek. Oysa gerçek böyle değil, zorunlu kalındığında yapılabilecek bir şey öyle sunuldu ki hem madencilik hem de çevre konusunda tarihi adımlar atan hükümet düşmanlaştırıldı.
Şarkıcı Tarkan da kampanyaya katılıyor ve şöyle diyordu:
"Zeytinliklerimizin kıyımı başladı. Ne desek, ne yapsak yine kulak asan olmadı. Zeytin ağaçlarımız katlediliyor. Çok üzülüyorum. Yazıklar olsun."
Bir sanatçının çevre hassasiyeti elbette önemli, ancak çifte standart uygulamamak ve ülkenin maden ihtiyacı gerçeğini bilmek koşuluyla...
Bu gerçek nedeniyle Prof. Atilla Yayla, Tarkan'a şu tepkiyi verdi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu’nun görmek istemediği 07 Mayıs 2024 | 407 Okunma ‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 1.306 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 397 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 402 Okunma İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar