Spor camiası bunu biliyor mu?

Son dönemde özellikle siyaset-futbol ilişkisine gölge düşürülmek istense de başarılamadı. Bunun en önemli nedeni de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın spora verdiği büyük önem ve futbolcu...

Son dönemde özellikle siyaset-futbol ilişkisine gölge düşürülmek istense de başarılamadı. Bunun en önemli nedeni de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın spora verdiği büyük önem ve futbolcu geçmişiydi. Tabii sadece futbol alanında değil, voleyboldan baskete, kayaktan su sporlarına, güreşten atletizme birçok alanda Türkiye'de ciddi bir altyapı yatırımı yapıldı.
Biraz geriye bakınca, bildiğim kadarıyla rahmetli Turgut Özal dönemine kadar, bırakın Anadolu şehirlerini, büyük şehirlerimizde bile yeşil saha sayısı yok denecek kadar azdı. Tozlu topraklı sahalar Özal'ın zorlamasıyla yavaş yavaş yerini yeşil sahalara bırakacaktı. Ama asıl köklü dönüşüm, son 15 yılda Başbakan Erdoğan döneminde gerçekleşti. Spor altyapısına ciddi kaynak aktarıldı. Artık Anadolu'nun birçok önemli şehrinde bir değil birden fazla yeşil saha var. Büyükşehirlerin ilçelerini saymıyorum bile.
Bunlar arasında G.Saray'ın Türk Telekom Arena Stadı ve Beşiktaş'ın Vodafone Arena Stadı'nın durumu biraz daha özel. Özel çünkü bu iki stadın yeniden yapılması ve bitirilmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katkısı tartışılmaz. Spor camiası bunu ne kadar biliyor bilmiyorum ama yönetimde olanlar o hakkı teslim ediyor.
İşte Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın söyledikleri: "Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Demirel, Sezer ve Gül Beşiktaşlıydı. Hepsinden ilgi gördük ama Cumhurbaşkanı Erdoğan olmasaydı bugün bu noktaya gelemez ve stadı bitemezdik. O dönemin spor ve kültür bakanları, bürokrasi bize her türlü engeli çıkardı. Erdoğan devreye girmeseydi bırakın bakanları bürokrasiyi bile aşamazdık."
Buraya bir nokta koyup, bir Beşiktaşlı olarak yeni stadımızı anlatmak istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 327 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.388 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.063 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 417 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 786 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar