Siyasi krizler ve turizmde yeni senaryo

Türkiye'nin önce Rusya ile şimdi de başını Almanya'nın çektiği Avrupa ülkeleriyle yaşadığı siyasi kriz en çok turizmi etkiliyor.Turizm sektörü de doğal olarak yaşanan krizi ucuz atlatmaya...

Türkiye'nin önce Rusya ile şimdi de başını Almanya'nın çektiği Avrupa ülkeleriyle yaşadığı siyasi kriz en çok turizmi etkiliyor.
Turizm sektörü de doğal olarak yaşanan krizi ucuz atlatmaya çalışıyor. Tanıtım için kapı kapı dolaşıyor, kurumsal partnerlerini devreye sokuyor ve en önemlisi siyasilerle birlikte yeni turizm politikası, yeni senaryo oluşturmaya çalışıyor.
Yarın bu açıdan Antalya'da turizmin yakın geleceğinin masaya yatırılacağı 6. Uluslararası Resort Turizm Kongresi yapılıyor. Kongreyi Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOP) düzenliyor.
Birkaç gün önce kongre nedeniyle düzenlenen sohbette, AKTOP Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizmciler ve turizmin önemli finansörlerinden Denizbank CEO'su Hakan Ateş'le bir araya geldik.
Sohbette, turizmin geleceği ve kongrenin önemi konuşuldu. Kongre önemliydi çünkü en kritik dönemde, Turizm ve Kültür Bakanı Nabi Avcı ile turizm işletmecilerini ve sektörün dünya çapındaki yabancı muhataplarını bir araya getiriyor.
Daha önce Kuşadası'nda yapılacak toplantıyı hiçbir gerekçe göstermeden iptal eden Almanya Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Norbert Fiebig ve Avrupa seyahat pazarının en büyüğü TUI Yönetim Kurulu Başkanı Friedrich Joussen bu kongrenin önemli konuklarından.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.743 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.617 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 728 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar