Saadet’te büyük kavga

Kovid salgınının dünyayı sarstığı bir dönemde Türkiye'nin bundan etkilenmemesi mümkün değil

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar, partide yol ayrımına gelindiğinin işareti.
Bu süreç, Başkan Erdoğan ve Oğuzhan Asiltürk görüşmesiyle açığa çıksa da yeni değil. Partide bir süredir gelgitler yaşanıyor.
Ama özellikle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve ekibinin, kendi içlerinden çıkan AK Parti iktidarına karşı öfkeli ve biraz da düşmanlaştıran dil kullanmaları bu gerilimi daha da artırdı.
Deneyimli siyasetçi Asiltürk de dayanamadı ve bu tavra manifesto niteliğinde bir itirazda bulundu:

"Erbakan Hocamızdan sonra, Saadet Partisi'nde görev yapan kardeşlerimiz, sadece iktidarı tenkit etmekle yetindiler."


Sonra da şu genel tespiti yaptı:


"Böyle olunca, ahlaki ve manevi değerleri savunduğu için, Saadet Partisi'ni destekleyenlerin desteği azaldı. Bu destek azaldığından dolayı, bir önceki seçimde milletvekili çıkaramadık."


Bu sıradan bir eleştiri değil, tam bir yol ayrımıydı. Böyle olduğunu verilen tepkilerden de anlamak mümkün. Önce Karamollaoğlu, "Haberim yok" dedi, ardından da şu açıklamayı yaptı:


"Açıklamaları Oğuzhan Bey'i bağlar. Parti içi meselelerimizi kamuoyunda tartışmayı doğru bulmuyorum."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.757 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.619 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 729 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar