Rand’cılıktan ‘casusluğa’ ibretlik bir hikâye

Milli Mücadele öncesi dönem hariç, siyasi tarihimizde yabancı ülke hayranlığı hiçbir zaman bugünkü kadar açık ve pervasız olmamıştı. Sayıları öyle çoğaldı ki, ABD...

Milli Mücadele öncesi dönem hariç, siyasi tarihimizde yabancı ülke hayranlığı hiçbir zaman bugünkü kadar açık ve pervasız olmamıştı. Sayıları öyle çoğaldı ki, ABD Başkanı'ndan demokrasi dilenen de var, Kraliçe'ye selam yollayan da, Yunanistan hayranı post truth siyasetçi de var.
Ve daha vahimi, iş öyle bir noktaya vardı ki, siyasetçiler arasında "casusluk" iddiasıyla tutuklanan bile çıktı.
Memleketin derdine deva(!) olacak diye kurulan DEVA Partili Metin Gürcan'dan söz ediyorum. Birkaç gün önce "casusluk" suçlamasıyla gözaltına alındı ve tutuklandı. Şu tabloya bakın, adam o kadar pervasız ki, yabancı misyon temsilcisiyle otoparklarda, kafelerde buluşup zarf içinde para alıyor ve bunu da "açık istihbarata dayalı siyasi analiz" diye sunuyor.
Hukuki süreç nasıl seyreder göreceğiz ama bu ilişki Finansal Güvenlik Stratejisti Selva Tor'un dediği gibi "karanlık bir hizmettir".
Daha vahim olan ise bu "karanlık hizmet"e DEVA Partisi Genel Başkanı Ali...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İBB’de ‘temiz eller’e ihtiyaç var 19 Mart 2024 | 175 Okunma Filistin ve insanlık cephesi 18 Mart 2024 | 125 Okunma Kurum’dan ‘teknoloji üssü’ atağı 17 Mart 2024 | 94 Okunma İmamoğlu’nu unutmayacak iki siyasetçi 16 Mart 2024 | 902 Okunma Çanta skandalının ‘kilit’ isimleri 14 Mart 2024 | 1.010 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar