Mumcu’yu gerçekten unutanlar

Dün 25 yıl önce katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümüydü. Yıldönümünün Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı operasyonuyla çakışması, Mumcu'yu...

Dün 25 yıl önce katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümüydü. Yıldönümünün Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı operasyonuyla çakışması, Mumcu'yu sahiplenenlerin yaşadığı derin çelişkiyi ortaya koydu.

Bu yaman çelişkiyi en başta adıyla özdeşleşen Cumhuriyet gazetesi yaşıyordu. Öyle ki, onun gazetesinde, son yıllarda terör ve arkasındaki küresel emperyalistler göz ardı edildi, akla hayale gelmeyen kirli ilişkiler kuruldu.

Oysa o hayatını tam da bu kirli güçlerin gizli planlarını deşifre etmeye adamıştı. Onun ölümüne giden yolu açan bütün o güçler, bugün Türkiye'nin önünü kesme derdinde.
ABD, NATO, Gladyo, Kontrgerilla, CIA, MOSSAD ve darbeler... Afrin operasyonu aslında eski Türkiye'nin bu kirli geçmişine damgasını vuran, küresel güç odaklarıyla hesaplaşmasından başka bir şey değil. PKKPYD işin sadece görünen yüzü.

Rahmetli Mumcu, ölümünden sadece 17 gün önce 7 Ocak 1993'te Cumhuriyet'te aynen şöyle yazıyordu: "Kürtler sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaşı yapıyorlarsa ne işi var CIA ve MOSSAD'ın Kürtler arasında? Yoksa CIA ve MOSSAD, antiemperyalist savaş veriyorlar da dünya bu savaşın farkında değil mi?" Aslında Kürtler farkında ama onlar adına siyaset yapan siyasi aktörler dün olduğu gibi bugün de gerçeği farklı göstermekte mahirler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.749 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.617 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 729 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar