Mazlum coğrafyaların liderleri

Başkan Erdoğan, cumartesi günü Külliye'de ağırladığı yabancı devlet başkanları, başbakanları ve diğer konukların önünde "Türkiye Yüzyılı"nın başladığını...

Başkan Erdoğan, cumartesi günü Külliye'de ağırladığı yabancı devlet başkanları, başbakanları ve diğer konukların önünde "Türkiye Yüzyılı"nın başladığını ilan ederken, büyük kuşatmaların yaşandığı son 10 yıl bir film şeridi gibi gözümün önünden geçti.
NATO Genel Sekreteri'ni saymazsak, o salonda büyük oranda Latin Amerika'dan Afrika'ya, Balkanlar'dan Uzak Asya'ya uzanan coğrafyanın mazlum halklarının temsilcileri vardı. Hepsi de mevcut küresel sistemin hışmına uğramış halkların temsilcileriydi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile Küba Başbakanı Cruz'ın, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile IKBY Başkanı Barzani'nin veya Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile Somali Cumhurbaşkanı Mahmud'un Ankara'da bir araya gelmesi tesadüf değildi.
Batı bloku ülkelerinden özellikle de AB'den hiçbir liderin...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.757 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.617 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 729 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar