Kral Faysal olmak

Emperyalist ABD'nin başını çektiği "demokratik dünya" ağırlıkla Gazze'de Filistinli çocukların, kadınların katledilmesini sadece izlemiyor para ve silah dahil her türlü desteği de veriyor. Gazze'de küresel...

Emperyalist ABD'nin başını çektiği "demokratik dünya" ağırlıkla Gazze'de Filistinli çocukların, kadınların katledilmesini sadece izlemiyor para ve silah dahil her türlü desteği de veriyor.
Gazze'de küresel bir soykırım işleniyor ve kimse de durduramıyor. Çünkü arka planında giderek sertleşen finans, silah ve enerji kapitalistlerinin paylaşım savaşı var.
Dünya bu dehşet verici vahim tabloyla karşı karşıya ve görünürde ikiyi ayrılmış durumda.
Bir tarafta ABD, AB'nin önde gelen ülkeleri ve onlara destek veren, bizde de bol miktarda bulanan "Batıcılar..." var, diğer tarafta ise Türkiye, Brezilya ve İspanya solu gibi sert tepki gösteren ya da en azından kınayan "otoriter" liderler ve korka korka tepki göstermeye çalışan Arap ülkeleri var.
Tablo demokratik değerler açısından hayal kırıklığı yarattı ama öfkeyi de yükseltti. Bu sürecin ilk işaretini de Başkan Erdoğan verdi:
"Dünyanın gözü önünde bir felaket, bir facia, bir insanlık suçu yaşanıyor. Bu zalimlerin her biri ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.156 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.074 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 569 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 725 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar