‘Kardeş kavgasına bir nihayet olsun’

Başbakan Binali Yıldırım ve kabinesi Diyarbakır'da... Diyarbakır Kültür Merkezi'ndeki Cahit Sıtkı Tarancı salonundayız. Ön sıraya bakıyorum, hükümetin üçte ikisi burada. Nurettin Canikli, Ahmet Arslan...

Başbakan Binali Yıldırım ve kabinesi Diyarbakır'da... Diyarbakır Kültür Merkezi'ndeki Cahit Sıtkı Tarancı salonundayız. Ön sıraya bakıyorum, hükümetin üçte ikisi burada. Nurettin Canikli, Ahmet Arslan, Veysel Eroğlu, Süleyman Soylu ve kabinenin çiçeği burnunda bakanı Mehmet Müezzinoğlu dikkat çeken isimlerdi. Başbakan Yıldırım kürsüden, bölgeye, bölgeyle Türkiye'yi kaynaştıran şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın o insanın içini ısıtan dizeleriyle sesleniyor:
"Memleket isterim,
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun..."
Dizeler bir anlamda ekonomik paketin hedefini de özetliyor. Bölge aslında uzun yıllardır sık sık terörü sonlandırmak için açılan ekonomik paketlere alışkın. Ancak bu kez, söylenenlerden umutlu çünkü ilk kez bu kadar iddialı bir paketle karşılaşıyor. Bu bir ekonomik hamle... Diyarbakır'dan Hakkâri'ye Şanlıurfa'dan Kars'a 23 ili kapsıyor. Sadece hayvancılığı ve tarıma yönelik değil, kentsel dönüşümden sanayiye, yatırımı teşvik ettiği gibi Sanat Müzesi'nden Müzik Evi'ne sosyal hayatı da kucaklıyor. 2020'ye kadar yaklaşık 140 milyar liralık bir yatırımdan söz ediliyor. Başbakan Yıldırım, ekonomik hamleyi tek tek anlatırken, siyasi mesajlar da verdi. İki mesajı öne çıkıyordu:
1. "PKK-PYD ve DAEŞ'in Suriye'den Türkiye'ye yönelik saldırıları sürdükçe biz de oradayız."
2. "Çözüm mözüm yok, çözüm millettir."
Başbakan Yıldırım uzun uzun yapılacak yatırımları açıklarken hükümeti denetlemek için de şu çağrıyı yaptı: "Bunları söylüyoruz ama takibini siz yapacaksınız. AK Parti söz verdi mi yapar. Ama siz de takip etmelisiniz."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 2.377 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.054 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 416 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 782 Okunma Ankara Emniyeti’nde neler oluyor? 11 Mayıs 2024 | 2.039 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar