İstiklal Madalyası

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun İstiklal Madalyalı Mevlüt Dedesiyle ilgili ilk bilgileri Cumhuriyet gazetesinde kendi imzasıyla çıkan uzun yazıdan öğrendim.

Osmanlı'nın son döneminden, Kurtuluş Savaşı'na, Atatürk'ten Haramidere- Beylikdüzü üzerinden şekillenen yeni İstanbul'a uzanan sürükleyici bir hikâye... Bir siyasi aktör için bundan daha iyisi olamaz. Her satırında, tarih var, mücadele var ve bugünle bağ kuran mesaj var. İmamoğlu rol model aldığı Mevlüt Dedesi'ni şu satırlarla anlatıyor:
"Kader mi, tesadüf mü diye kafamı karıştıran çok sayıda hikâyenin de sahibidir Mevlüt dedem. Onun mücadelesini biraz, Cumhuriyet'in hikâyesine benzetirim. En zorlu bir anda hayata tutunmak ve sonra yeni ve güçlü bir hayat inşa etmek..." Kuşkusuz böyle somut bir geçmiş yazılmalı.
Ancak doğru olmak koşuluyla... Önceki gün dile getirdim; Genelkurmay Başkanlığı kayıtlarında bilinen soyadı ile Mevlüt Müdafa isminde istiklal madalyası sahibi bir gazi yok. Cumhuriyet döneminde gazilere ödenen "tütün hakkı" kayıtlarında da böyle bir isme rastlanmıyor. Bu durum doğal olarak kuşku yaratıyor ve hassas bir konunun kullanılması mide bulandırıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.757 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.617 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 729 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar