HDP içinde Öcalan tartışması

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür’ün bugünkü (11.02.2022)’’ HDP içinde Öcalan tartışması ‘’ başlıklı yazısı.

CHP ve yol arkadaşı HDP, panik içinde sokak çağrısı yapıyorlar ve bir an önce halkın sokağa inmesini istiyorlar... İstiyorlar, çünkü her iki parti de hükümetin bir hamleyle dar gelirlileri ve esnafı zora sokan hayat pahalılığını aşağı çekmesinden korkuyor.
Korkmakta da haklılar... Çünkü sayısı 15'i bulacak partilerle oluşturacakları ittifaklar topluma güven vermiyor. Ama daha vahim olanı, kendi içlerinde yaşanan derin çalkantı.
CHP'nin hali pürmelali ortada. Kemalciler ile Ekremcilerin kavgası giderek büyüyor. Araya Mansur Yavaş mı girer yoksa son dakikada Gül gibi "sembolik" bir isim mi seçilir belli değil.
CHP'de durum bu... Yol arkadaşı HDP'nin durumu daha da vahim.
HDP eşbaşkanlarının popülist "Türkiye'yi yöneteceğiz" meydan okumaları işin sadece görünen yanı. HDP ve PKK hattı, kendi içinde tarihinin en büyük siyasi krizini yaşıyor.
Bölgede Diyarbakır Anneleri gibi güçlü bir sivil muhalefet gelişiyor ve dalga dalga topluma yayılıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu’nun görmek istemediği 07 Mayıs 2024 | 407 Okunma ‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 1.302 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 397 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 402 Okunma İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar