FETÖ’cüler de ‘kazanacak’ aday peşinde

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (11.12.2022)''FETÖ’cüler de ‘kazanacak’ aday peşinde'' başlıklı yazısı.

CHP ve Altılı Masa'da henüz İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu meselesi bitmiş değil. Kılıçdaroğlu'nun bütün karşı çabasına rağmen, İmamoğlu hâlâ umutlu ve aday olacağına da inanıyor.
Bunda kuşkusuz "Ablası" Meral Akşener'in "kazanacak" aday diye karşı çıkmasının büyük katkısı var. Kimileri Akşener'in böyle bir direnç göstermesini kendi adaylığına bağlasa da İmamoğlu bunun tam tersini düşünüyor ve ona göre hazırlık yapıyor.
Bu konuda ABD, FETÖ ve HDP'nin de kendisini tercih edeceğine ve açık destek vereceğine inanıyor. Öyle olmadığını da kimse söyleyemez. Aslında önümüzdeki seçimlere "yeniden diriliş" gözüyle bakan FETÖ'cülerin bu konudaki tavırları iki yıl önceden belli. Gerekçeleri de Akşener gibi Kılıçdaroğlu'nun "kazanamayacak" aday olması. Bunu da ötekiler gibi gizli saklı yapmıyorlar, tıpkı Türkiye'de İmamoğlu'nun besleme medyası gibi açık açık Kılıçdaroğlu'nun "Dersimli" oluşu üzerinden anlatıyorlar.
İşin ilginç tarafı, bu gerçeğe rağmen Kılıçdaroğlu hâlâ ve ısrarla FETÖ'cülere selam yollamaya devam ediyor. Hatta onların söylemiyle 15 Temmuz'a "kontrollü darbe" demekten, Meclis'i, Başkan Erdoğan'ı, devleti, kurumlarını, siyasi aktörleri "tahrip siyaseti" ile itibarsızlaştırmaktan da vazgeçmiyor.
Bu çabası bir işe yarar mı bilemem ama Kılıçdaroğlu'nun işi hiç kolay değil.
Çevresini kuşatan bütün güçler, hem "kazanacak" hem de daha "kullanışlı" bir adayı tercih edeceklerini açık açık söylüyor. O kazanacak aday Kılıçdaroğlu mu -ki toplumsal rüzgâr ondan yana- yoksa daha derin ilişkileri olduğu iddia edilen ve sürekli irtifa kaybeden İmamoğlu mu olacak göreceğiz?
Akşener'in deyimiyle dananın kuyruğunun kopacağı günlere az kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 830 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.072 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 568 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 725 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar