FETO ile CHP arasındaki iletişimde kilit isim Yeşil

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (05.04.2022)''FETO ile CHP arasındaki iletişimde kilit isim Yeşil'' başlıklı yazısı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, zaman zaman CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "özel" ilişkilerine dikkat çeken çok ağır şeyler söyledi.
Kılıçdaroğlu "Devlet bizi dinliyor" iddiasında bulununca, Bakan Soylu da Kılıçdaroğlu'nun Pensilvanya mukimi FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le telefon görüşmesini gündeme taşıyarak şu iddiayı seslendirdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti eğer Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonlarını dinleseydi kendisinin Pensilvanya ile konuştuğunu kaydederdi. Konuşmadıysa konuşmadım desin. Şu şu kişiyle bir dişçiye gitmedim, Pensilvanya ile konuşmadım desin."
Doğrusu Kılıçdaroğlu bu iddiaya hiçbir zaman açık ve net bir cevap vermedi, hatta "Bu yalandır" bile demedi. Sadece "Adalet Yürüyüşü"nü eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Pensilvanya'ya kadar gidin, geri gelmeyin" sözüne karşı şunu söyledi:
"Ben hayatım boyunca ne Pesilvanya'ya gittim, ne Pensilvanya ile konuştum, ne de teşekkür ettim. Fetullah Gülen rahatsız olduğu zaman gazetelerde yayınlanan teşekkür ilanında genel başkan olarak sadece benim adım yok."
Kılıçdaroğlu'nun özgüvenle "Teşekkür listesinde benim adım yok" vurgusu dikkatinizi çekmiştir. Bunun ne anlama geldiğini yazının sonunda göreceksiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu’nun görmek istemediği 07 Mayıs 2024 | 378 Okunma ‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 1.285 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 397 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 402 Okunma İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar