“Devletin değil mazlumların sesi olmak”

Önceki akşam Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı TRTWorld'ün tanıtım gecesi vardı. Yıllar yılı hep...

Önceki akşam Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı TRTWorld'ün tanıtım gecesi vardı. Yıllar yılı hep Amerika'nın Sesi veya BBC Türkçe gibi radyolara kulak veren bizim nesil için, TRT'nin Arapça ve İngilizce gibi birkaç dilde küresel yayın yapması aklımızın ucundan geçmezdi. Özlemi çekilir ve çok tartışılırdı ama "Eski Türkiye"nin ne bunu yapacak vizyonu ne de cesareti vardı.
Daha vahimi ise içine kapanan eski Türkiye, kendi vatandaşlarının dillerini yasaklarken, küresel dilleri de görmezden geliyordu. Oysa şimdi hem içeriye hem bölgeye hem de dış dünyaya yayın yapan bir TRT var. İşte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde o gece, Türkiye'nin bu noktaya nasıl geldiğini ve arkasındaki siyasi aklı gördük. Atılan her adımın, ortaya çıkan her başarının arkasında böyle güçlü bir siyasi akıl vardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRTWorld'ün misyonunu anlatırken o aklı ortaya koyuyordu: "TRT World'ün kameralarının vizörünü güce ve güçlüye değil, mazlumlara, ezilenlere, hikâyesini anlatacak birini arayanlara odaklamasını arzu ediyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kanalımızı zalimlerin propaganda bülteni değil, mazlumların gür sesi olarak görmek istiyoruz" diyor ve ekliyordu: "Sizlere yakışan dünyada ses getirecek, medyadaki statükoya meydan okuyacak, yayıncılık alanında yeni bir çizgi oluşturacak, kaliteli, nitelikli projeler hayata geçirmektir ve bu kadro bunu gerçekleştirecektir."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.757 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.617 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 729 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar