CHP’de büyük kavga

Son 10 yılda 10 seçim kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünlerde adeta siyasi hayatının "nirvana"sında. Öyle bir havada ki yarın seçim olsa tek başına iktidar olacağına...

Son 10 yılda 10 seçim kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünlerde adeta siyasi hayatının "nirvana"sında. Öyle bir havada ki yarın seçim olsa tek başına iktidar olacağına inanıyor. Tabii CHP olarak değil, "iç ve dış dostları"yla birlikte. Bundan da hiç rahatsızlık duymuyor.


Ama aynı zamanda, siyasi tarihimizin en marjinal partilerinin bile başvurmadığı kadar açık ve seçik bir "yalan" siyaseti izliyor.


Kimi zaman Gandi oldu, kimi zaman Che Guevara numarası çekti, kimi zaman ülkücü pozu takındı, kimi zaman "CEHAPE Zihniyeti" diyerek FETÖ'cülere göz kırptı, bırakın HDP'yi "YPG bize mi saldıracak?" diyerek o çevreye de açık destek verdi.

Ama samimi "Atatürkçüleri" de partiden kovdu.
Bu siyasi bir maharet mi yoksa derin bir devşirme operasyonu mu kimse bilmiyor. İşin garip tarafı, partiyi birlikte yönettiği kadroları da kendisine benzetti. Hepsi de siyaset üretmeden iktidar olunacağına inanıyor.

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.754 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.617 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 729 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar