‘Bir CHP’li olarak korktum’

Bir süre önce yeni siyaset umudu vermediği sürece CHP'yi yazmanın anlamlı olmayacağına değinmiştim.Hâlâ yeni siyasete ilişkin umut verici bir gelişme yok. Ama tam tersi daha korkutucu bir durum var.Şu sıralarda CHP...

Bir süre önce yeni siyaset umudu vermediği sürece CHP'yi yazmanın anlamlı olmayacağına değinmiştim.
Hâlâ yeni siyasete ilişkin umut verici bir gelişme yok. Ama tam tersi daha korkutucu bir durum var.
Şu sıralarda CHP adına ne olduğunu bilmediğimiz ama tehlikeli olduğunu gördüğümüz bir şeyler oluyor.
Şehit cenazelerinde CHP'ye yöneltilen tepkiler de CHP'nin verdiği tepkiler de sıradan değil, biraz geçmişi hatırlatan karanlık bir durum var.
Bu noktaya gelişin mimarı da bizzat CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu... Son kurultaydan bu yana, Kılıçdaroğlu, gerilim üzerine kurulu bir siyaset izliyor. Bu siyaset, CHP'nin geçmişte de tanık olduğumuz klasik gerilim siyasetinden çok farklı.
Kılıçdaroğlu, kan dökülmesinden söz ediyor; hakaret ediyor, toplumun sinir uçlarına dokunan bilinçli adımlar atıyor. Özellikle şehit cenazelerindeki tepkilerle, o tepkilere verilen cevaplar bana 70'li yıllardaki Özel Harpçi, kontrgerilla taktiklerini hatırlatıyor.
Tabii sadece bana değil, CHP içinde bu gidişi kaygıyla izleyenlere de...
Onlardan biri de kurultay delegesi eski bir belediye başkanı. Eski başkan, birkaç gün önce CHP Genel Merkezi'nde il başkanlarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun şu sözlerini tehlikeli buluyor:
"Duyduğumda inanamadım. O gün genel başkan toplantıya katılan yaklaşık 50 il başkanına açık açık şöyle bir talimat verdi: 'Gittiğiniz illerde valileri dinlemeyin, tepkinizi yükseltin.' Bu kan dökmeden sözünün devamı gibi. Ben 70'leri yaşayan bir CHP'li olarak korktum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 336 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.388 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.063 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 418 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 786 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar