Adım adım Akşener’li ‘Paralel’ strateji

MHP'deki iktidar savaşının ilk raundunu Meral Akşener kazandı. Kazandı ama biraz Pirus Zaferi gibi oldu çünkü hem yol arkadaşlarıyla ayrı düşüp yara aldı, hem de daha önce yazdığımız gibi...

MHP'deki iktidar savaşının ilk raundunu Meral Akşener kazandı. Kazandı ama biraz Pirus Zaferi gibi oldu çünkü hem yol arkadaşlarıyla ayrı düşüp yara aldı, hem de daha önce yazdığımız gibi "İki MHP"nin önünü açtı.
Aslında kongreye kadar "İki MHP" bir olasılıktı ama artık gerçek oldu. "Öz MHP"nin de Bahçeli'ye kalacağını söylemek için kâhin olmaya gerek yok. Öteki partiye gelince... Onun adı "Yeni MHP" mi olur yoksa başka bir isim mi alır bilemem ama şu görüldü artık; Meral Akşener ve çevresi buna dünden hazır ve razı. Şimdi yeni partinin hikâyesini tamamlamak için bir bahane arıyorlar.
Çünkü onlar bu çıkışı 2002'deki AK Parti'yle Erdoğan'ın çıkışına benzetiyorlar. Onlara göre, "Ülkenin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durum kötü. ABD, İsrail, İngiltere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı savaş açmış durumda. AB ülkeleri ve Rusya'yla da ilişkilerimiz iyi değil. Bundan iyi fırsat mı olur?"
Bu aslında bir "paralel" strateji. Paralel Yapı'nın da desteğiyle ilk seçimde iktidar olma hayali kuruluyor. Bu durumda Devlet Bahçeli'nin MHP'sine de Saadet Partisi olmak düşüyor.
Muhalif MHP'lilerin hayali böyle, ancak hesaba katmadıkları çok şey var. Sadece şunu söylemekle yetinelim: 2002'nin siyasi ortamında ne yüzde 52 oy desteği olan bir Cumhurbaşkanı ne de yüzde 49.5 oy alan bir AK Parti vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 336 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.388 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.063 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 418 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 786 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar