Dokunmatik cihazların dijital âleminden gönle dokunmaya...

Bir şeyleri protesto etmek için toplanan her kalabalığın bir fitne moderatörünün çatıştırma stratejisi için elverişli gereç olarak kullanılabildiği bir dünyada... Direnişin canlı dili...

Bir şeyleri protesto etmek için toplanan her kalabalığın bir fitne moderatörünün çatıştırma stratejisi için elverişli gereç olarak kullanılabildiği bir dünyada... Direnişin canlı dili nasıl olmalı?

Aynı senaryolarla defalarca kandırıldığımız bu dünyada sivillere uygulanmakta olan ve giderek meşrulaşan her türlü zulme karşı direnmeye çalışıyorsak, vicdanı örtmeyen yeni nesiller için bir ibret hikâyesi okutabilmektir amacımız.

Onun dışında bu direniş, çeşitli ittifakları bir araya toplayıp zalimleri kınamakla mümkün olmuyor. Yazı yazabiliriz, ya da çok üzülebilir, ağlayabilir, sokaklarda miting yapar, slogan atabiliriz. Etrafımızdakilerle kavgaya da tutuşabiliriz, onların dikkatini bu meselelere çekebilmek için.

Hayatımızın neredeyse kırk yılı burada pek çok olay karşısında hep böyle geçti zaten. Ama nereye kadar? Ümmetin dertleriyle dertlendiğimiz kadar nefsimizin zaaflarını gidermekle dertlenmediğimiz ölçüde insanlığımız / dinimiz kemale ermiş olmayacak.

***

Dijital hayat bizi kolaya alıştırdı. Akıllı cihazlara aklımızı emanet ederken, aslında aklın bize de kullanılmak üzere emanet edildiğini unutuyoruz. Akıllı cihazlara aşk pompalamak lazım diyorum her seferinde. Çünkü bizi tembelliğe uyuşukluğa hımbıllığa hafızasızlığa konfor düşkünlüğüne o kadar çabuk alıştırdılar ki, aşkın meşakkatini unuttuk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 258 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar