“Aya güne bakan su!”

Kesintisiz zikir gibi şehitlerimiz yüz yıllardır Anadolu’da. Sevenler yurdu burası. Kanı göğüslerine dökerken neye şahit olduklarının şuuruyla can veriyorlar kadavra muamelesi yaptığımız...

Kesintisiz zikir gibi şehitlerimiz yüz yıllardır Anadolu’da. Sevenler yurdu burası. Kanı göğüslerine dökerken neye şahit olduklarının şuuruyla can veriyorlar kadavra muamelesi yaptığımız uzuvlarımıza. Bir başka deyişle mahkum olanların nefs-i emmare medeniyetine.

Sevemeyenler ise benliği / nefsi yıkacaklarına pazarları, mabetleri, kumsalları, masum bedenleri patlatıyorlar. Mermiyle, salkım bombasıyla, insansız hava araçlarıyla, F 16’larla katledilemeyen gerçek; yine kendini feda edenlerin sırrında gizli.

Bitimsiz bir aşk taarruzudur bu. Canlı bombaların yok edemediği.

Kanlı kansız kıyımların zalimi nefsimiz evet sahte zaferlerle sarhoş. Onu katlettiğimiz, terbiye ettiğimiz, teslim aldığımız ölçüde aşk erleri çoğalıyor, onların canlı şahitlikleriyle çalınıyor durgun suyumuza maya. 

Anadolu irfanı dediğimiz bu sırrın mayası kamil insanın aleme yansıyan yüzüdür diyorum her seferinde bir başka cümleyle. Resulullah veçhesinden seyrettiğimiz bütün alemlerdir o yüzde görünen. Kendi; alem olmuş mânâsıdır.

Bugünün şehitlerini anmanın en sahih yolu, nefsini hesaba çekip teslim almışların, ölmeden önce ölmüşlerin yani evliyaullahın, hak erenlerin, vahdet ehlinin, Allah dostlarının, ne derseniz deyin, İnsan-ı hakiki’nin aşk şahitliğini anlamamızla gerçek değerini bulacak. Dökülen kanın can oluşundaki sır, külli mânâsını haiz olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 258 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar