Yeni bir kaos dalgası mı geliyor?

Türkiye’de siyasal iktidarın el değiştirmesini sağlamak için sırasıyla FETÖ, PKK ve HDP kullanıldı. CHP ise şimdiye kadar hep yan rollerle yetindi, bu örgütlere yancılık yapmakla sınırlı...

Türkiye’de siyasal iktidarın el değiştirmesini sağlamak için sırasıyla FETÖ, PKK ve HDP kullanıldı. CHP ise şimdiye kadar hep yan rollerle yetindi, bu örgütlere yancılık yapmakla sınırlı kaldı.

Ne var ki zaman içinde bu aktörler tek tek tükendi, FETÖ-PKK-HDP herhangi bir sonuç elde edemeden etki ve güçlerini kaybetti. Gezi kalkışması, 17-25 Aralık Yargı darbesi girişimi, Hendek terörü ve son olarak da 15 Temmuz darbe/işgal girişimi milletin sağduyusu sayesinde akim kaldı. Fakat yeni bir kaos dalgasında etkili aktör olarak başrolü oynayacak beceriye sahip sahada bir tek CHP bulunmakta; CHP, “Başkanlık sistemi” hamlesine karşı sokakları hareketlendirerek, yapay bir “rejim krizi” çıkararak ülkeyi yeni bir kaos dalgasıyla karşı karşıya bırakmaya hazırlanıyor.

CHP’nin tek başına çıkaracağı krizin büyük siyasal sonuçlar üretmesi elbette beklenemez. Gezi kalkışmasından bu yana sokak olaylarının iktidar üzerindeki tesir gücünün çok sınırlı olduğu görüldü.

Ancak içeride yaratılacak ufak çaplı bir kriz, uluslararası bir kaos dalgasıyla birleştiğinde ortalık yeniden karışabilir, siyasetin dengesi sarsıldığında bir bütün olarak ülkenin dengesi de bozulabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar