Siz ne ayaksınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün “darbenin siyasi ayağı”nın peşine düşmesi enteresan oldu tabii. 15 Temmuz darbesinin askeri ayağını...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün “darbenin siyasi ayağı”nın peşine düşmesi enteresan oldu tabii. 15 Temmuz darbesinin askeri ayağını o kadar çok sorguladılar ki, bu kesmeyince darbenin siyasi ayağına sardılar. FETÖ’yü bitirdiler, şimdi de iktidar partisindeki ByLockçulara geldi sıra, öyle mi?

Kemal Bey, iktidar partisinde 120 ila 180 kadar ByLockçu bulunduğunu, bu listede yer alan isimlerin darbenin siyasi ayağını oluşturduğunu, hükümetin ise ByLockçuları gizlediğini ve darbenin “siyasi ayağı”nın üzerine gitmediğini söylüyor.

Ertuğrul Özkök ise önceki gün köşesinde Akıncı Üssü iddianamesinin Adalet Bakanlığı’na götürüldüğünü ve burada darbenin siyasi ayağının çıkarıldığını yazdı.

Darbenin gerçekten bir “siyasi ayağı” olduğundan bahsedilecekse onu CHP ve Doğan medyasının dışında aramanın saflık olduğunu hem Kemal Bey, hem de Özkök gayet iyi biliyor aslında.

Nitekim gerek CHP ve gerekse de Doğan medyası siyasi tarihimizdeki bütün darbelerle dirsek teması içinde olmuş; CHP darbelerin siyasi ayağını, Hürriyet ise medya ayağını oluşturmuştur. Bunu inkâr edecek aklı başında tek bir siyasetçi veya medya mensubu yoktur. Eğer tarihimizdeki darbelerin “siyasi ayağı” masaya yatırılsa ne CHP ne de Doğan medyası o masadan kalkabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar