Provokatör elçi ve Kemal Bey 

Vize krizi ve Türk askerinin İdlip’e intikali hem ABD’nin hem de buradaki paralel muhalefetin kimyasını iyice bozmuşa benziyor.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı’nın yürüttüğü FETÖ...

Vize krizi ve Türk askerinin İdlip’e intikali hem ABD’nin hem de buradaki paralel muhalefetin kimyasını iyice bozmuşa benziyor. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli Metin Topuz’un tutuklanması, M. C. Adlı ikinci bir kişi hakkında da gözaltı kararı çıkarılması, Büyükelçi John Bass’in soğuk kanlılığını yitirmesine neden oldu anlaşılan. 

Büyükelçi’nin siyasi parti liderleri gibi basın toplantıları yapması, hükümeti hedef alan sert açıklamalarda bulunması ve vizeleri askıya alma gibi agresif kararlara yönelmesi de bu gerçeği açık bir şekilde gösteriyor. 

FETÖ irtibatlı sadık bir çalışanlarının tutuklanması morallerini alt üst etmeye yetti. Ne bekliyorlardı bilmiyorum; ama Türk Yargısı’nın, ABD’nin buradaki misyonlarına uzanacak bir soruşturmayı yürütemeyeceğini sanıyorlardı, herhalde. 

Oysa ABD Yargısı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar