Medya patronları, MHP’nin iç işlerine müdahale ediyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kaç gündür medya patronlarıyla sosyal medya üzerinden kavga ediyor. Bahçeli’nin şikayeti Ciner, Şahenk ve Aydın Doğan’ın sahibi olduğu medya...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kaç gündür medya patronlarıyla sosyal medya üzerinden kavga ediyor. Bahçeli’nin şikayeti Ciner, Şahenk ve Aydın Doğan’ın sahibi olduğu medya gruplarının parti içindeki muhalefetle birlikte MHP’yi karıştırmaya çalışması.

MHP lideri, medya patronlarına dönük şikayetini şu sözlerle dile getirdi: “Madem MHP’de hayırcı muhalifler etkin ve çoğunluktadır, o zaman YSK ayrı bir sandık kursun, başına da müşahit Aydın Doğan’ı oturtsun. Olmadı Turgay Ciner, yetmiyorsa Ferit Şahenk kurulan ayrı sandıklarda görev yapsınlar. Yanlarına da kirli ve kinli kalem sahiplerini alsınlar.”

Devlet Bahçeli’nin biraz da alayla karışık bu paylaşımları kuşkusuz adı geçen medya gruplarının MHP’yle ilgili yanlı haber ve yayınlarından kaynaklanıyor. Türkiye’de büyük medya grupları hiçbir zaman siyasetin dışında olmadı, her zaman siyasetin tam göbeğinde yer aldılar. Bu eski alışkanlığın hâlâ devam ettiğini görüyoruz.

Doğrusu, adı geçen medya patronlarının elinden gelse Devlet Bahçeli’yi indirip yerine Akşener’i MHP’nin başına getirirlerdi. Ancak Bahçeli’yi deviremedikleri gibi MHP’yi dizayn etmeyi de başaramadılar.

MHP’ye müdahale etmelerinin nedeni doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili. Tayyip Erdoğan’ı durdurabilmek için MHP’yi yanlarına çekmek istiyorlar. Fakat bunu başaramadıkları için çok öfkeliler ve bu tepkileri gayet net görülmekte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar