Kürt kartı elden gidince Avrupa’dan “ambargo” tehdidi geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa’daki siyasi durumu değerlendirirken, “şirazeden çıkmış bir yapı var” demesi boşuna değil. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa’daki siyasi durumu değerlendirirken, “şirazeden çıkmış bir yapı var” demesi boşuna değil. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa’nın Türkiye’ye karşı ekonomik yaptırımlar uygulamayı düşünebileceğini söyledi. Gerekçe ise “muhalefet partisi milletvekillerinin, akademisyenlerin ve gazetecilerin” tutuklanması.

Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’ye yönelik operasyon anlaşılan Avrupa’yı çileden çıkarmış. Batı’yı öfkelendiren aslında “Kürt kartının” elden çıkması. Yani ellerindeki terör kartının ve Kürt kozunun, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti tarafından işlevsiz kılınması.

PKK terörünü destekleyerek, HDP’ye arka çıkarak Türkiye’yi içeriden çökertmeye çalışan Avrupa’nın planları, Ankara’nın terörle mücadeledeki kararlılığı karşısında neticeye ulaşamadı, sonuçsuz kaldı. Terörle arasına mesafe koymadığı gibi terörün şehirlere taşınmasına yataklık eden HDP’ye yönelik operasyonlar ise Avrupa’nın tüm hesaplarını altüst etti.

Öfkelenmeleri, çıldırmış gibi davranmaları, Ankara’yı “ambargo” ile tehdit etmeleri; istedikleri “Kürt politikasını” Türkiye’ye kabul ettirememelerinden kaynaklanıyor. PYD, nasıl ki ABD ve Avrupa’nın Suriye’deki ortağı ise terör örgütü PKK ve HDP de ABD ve Avrupa’nın Türkiye’deki ortakları sayılır. Avrupa, buradaki işbirlikçilerine dokunulmasını kabullenemiyor, bir türlü hazmedemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar