Küresel finansın ahlaksız teklifi

Doların yükselmesini sağlayan küresel finans çevrelerinin geride "kurtarıcı" bir ümit ışığı bıraktığı da görülüyor. Doların düşmesinin aynı zamanda "bizim elimizde"...

Doların yükselmesini sağlayan küresel finans çevrelerinin geride "kurtarıcı" bir ümit ışığı bıraktığı da görülüyor. Doların düşmesinin aynı zamanda "bizim elimizde" olduğunu anlatmak istiyorlar.

Peki nasıl?

Evet, anlamak çok zor değil. Talepleri, ekonomi yönetiminin başına finans kapital ile uyum içinde çalışacak isimlerin getirilmesi.

Getirilecek kişilerin isimleri ise hiç önemli değil; eskisi, yenisi fark etmez yeter ki Türkiye'yi ve ülkenin ekonomi dümenini küresel finans merkezlerine kıracak isimler olsun.

Gelecek kişiler faizden yana olsun, yatırımcıyı Türkiye'den uzak tutsun; yüzleri küresel finansın mabetlerine dönük olsun kâfi.

O zaman dolar nasıl da düşer ve işler tıkır tıkır görünürde nasıl da rayında gitmeye başlar.

Ekonomi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın karışmadığı, müdahale edemediği özerk bir alan olduğunda hokus pokus düzeliverir.

Doları silaha dönüştüren küresel finansın Türkiye'den beklentisi fazla değil; "doları al, siyasal bağımsızlığı ver" diyor, özetle.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel finansın bu ahlaksız teklifine karşı milleti direnmeye davet etti.

Erdoğan'ın, 15 Temmuz akşamı vatana sahip çıkmak için milleti sokağa davet etmesi ne kadar önemliyse; dolarla ülke ekonomisini vurmaya, siyaseti dizayn etmeye kalkan küresel finansın ahlaksız teklifine karşı, "doları altına ve TL'ye çevir" çağr

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar