Kimin kimi kuşatacağı belli olmaz

Türkiye’yi güney sınırlarından kuşatma girişimini boşa çıkaracak karşı bir hamle daha geldi; Fırat Kalkanı’ndan sonra Türkiye, İdlib için de düğmeye bastı. Ankara’nın...

Türkiye’yi güney sınırlarından kuşatma girişimini boşa çıkaracak karşı bir hamle daha geldi; Fırat Kalkanı’ndan sonra Türkiye, İdlib için de düğmeye bastı. Ankara’nın kontrolündeki Özgür Suriye Ordusu birlikleri sınırı geçerek İdlib’de güvenlik noktaları oluşturmaya başladı. Bu sürecin tamamlanmasının ardından Türk askeri bölgeye intikal ederek İdlib’in denetimini tümden ele alacak. 

Türkiye, Rusya ve İran ortaklığının sonucu olarak şekillenen bu operasyonun devamı da gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk askerinin İdlib’den sonra bölgede yeni inisiyatifler alacağını belirterek, terör örgütü PKK/PYD denetimindeki Afrin’e yönelik olası bir müdahalenin işaretini de verdi. 

İdlib’e yönelik operasyonla birlikte Afrin’in etrafı Türkiye tarafından çevrilmiş oldu. Türkiye’yi kuşatma planlarına Fırat Kalkanı ile set çekilirken,  İdlib harekatıyla da kuşatmanın tersine döndürüldüğü söylenebilir. 

Ortadoğu’da işl

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar