“Katil Erdoğan” ifade özgürlüğü mü?

İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla yargılanan sanıklar “Katil, hırsız Erdoğan” sloganı attıklarını kabul ederek “ifade...

İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla yargılanan sanıklar “Katil, hırsız Erdoğan” sloganı attıklarını kabul ederek “ifade özgürlüklerini kullandıklarını” beyan etmiş. Mahkeme heyeti de bu savunmayı yeterli görerek sanıkları beraat ettirmiş. 

Oysa Türk Ceza Kanunu’nda gerek “kişilere karşı suçlar” altında ve de özel olarak “Cumhurbaşkanı’na hakaret” başlığı altında düzenlenen “hakaret suçları”na göre sanıklar açısından iki ayrı suçun unsurları tam olarak oluşmuştur. 

Ayrıca “Katil, hırsız Erdoğan” demek “hakaret suçu” kapsamının da ötesine geçmekte, sanıklara Cumhurbaşkanı’na yönelttikleri bu suçlamayı ispat yükümlülüğü getirmekte. Ancak mahkeme heyeti, bu ayrıntılara pek takılma gereği duymadan sanıkların beraatına karar vermiş. Gerekçeli kararında mahkeme heyeti, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin bilmem hangi maddesine atıfta bulunarak büyük ihtimalle bu skandal karara bir kılıf uyduracaktır. 

Şüphes

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar