Kandil operasyonu yeni mi başladı? 

Kandil’e yönelik askeri operasyon hız kazanınca CHP’den de tepkiler gelmeye başladı. Zeytin Dalı Harekatı’na da karşı çıkan CHP, “seçime 16 gün kala Kandil’e yönelik operasyonu doğru...

Kandil’e yönelik askeri operasyon hız kazanınca CHP’den de tepkiler gelmeye başladı. Zeytin Dalı Harekatı’na da karşı çıkan CHP, “seçime 16 gün kala Kandil’e yönelik operasyonu doğru bulmadığını” açıkladı. 

CHP’nin PKK’ya yönelik herhangi bir operasyonu “doğru” ve “haklı” bulmasını şüphesiz beklemiyoruz. Zira Afrin Harekatı’na da en fazla direnen, Türk ordusunun Afrin şehir merkezine girmesine de karşı çıkan CHP’den başkası değildi. 

Bu gerçekleri bir tarafa bırakarak yine de CHP’nin “iddiasını” gündeme alalım. Gerçekten Kandil’e yönelik operasyon yeni mi başladı? Seçim ayarlı bir operasyon mu gündemde? 

CHP yöneticileri, Türk ordusunun mart ayında Kuzey Irak’a girdiğini, sınıra yakın Hakurk, Avaşin ve Basyan bölgeleri başta olmak üzere Kandil’e giden bütün stratejik kampları imha ettiğini, buralarda 20’den fazla askeri üs noktası oluşturduğunu, Kandil’e doğru hızla ilerlediğini bilmiyor olmasa gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar