Gül nabız yokluyor 

15 Temmuz darbesini engelleyen vatandaşlara Yargı muafiyeti getiren Kanun Hükmünde Kararname’yle ilgili tartışmalar sürüyor. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “muğlak” bulduğu ve “Hukuk...

15 Temmuz darbesini engelleyen vatandaşlara Yargı muafiyeti getiren Kanun Hükmünde Kararname’yle ilgili tartışmalar sürüyor. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “muğlak” bulduğu ve “Hukuk devleti” adına kaygılarını açıkladığı konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisi sert oldu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “muğlak” eleştirisine çok içerlemiş olacak “kararnamenin neresi muğlak” diye birkaç kez sorma gereği duydu. Erdoğan, CHP’nin bu konuyu sosyal medyada Abdullah Gül ve Bülent Arınç üzerinden köpürttüğünü düşünüyor. Ki bu konuda haklı.  

Abdullah Gül’ün dahli söz konusu olmasaydı bu kararname, öncekiler gibi CHP’nin kendi arasındaki bir eleştiri, itirazı olarak kalacaktı. Fakat Gül’ün konuya dahil olması, sürecin hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde suçlama kampanyasına dönüşmesini sağladı. “Abdullah Gül de diyorsa, doğrudur” diyen bir sürü vatandaş ciddi ciddi hükümeti hedef almaya başladı.  

Doğrusunu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar